Huistuinideeën voor kleine ruimtes
Huis & Tuin

Huistuinideeën voor kleine ruimtes

Als je beperkte ruimte hebt en wat House Garden-ideeën voor kleine ruimtes nodig hebt, ben je hier aan het juiste adres. Ondanks de grootte van je huis kun je met een paar slimme ideeën toch genieten van een mooie buitenruimte. U kunt uw huis functioneler maken door een bank of berging in de tuin te plaatsen. Een tuinhuisje is een handige toevoeging voor uw eigendom – u kunt het gebruiken om in de winter buitenspullen op te slaan en het in de zomer om te bouwen tot een buitenbar.

Zuilvormige planten groeien recht omhoog en geven je meer ruimte aan de zijkanten en aan de onderkant. Ze zullen je ook voorzien van fruit of een beetje extra licht! Hangplanten zijn ook geweldig voor kleine ruimtes. Ze verzachten harde oppervlakken terwijl ze een beetje kleur toevoegen. Je kunt ze ook gebruiken om kabouterhuizen te versieren. Als je weinig ruimte hebt, kun je een plant kiezen die op een paal of paal zal groeien.

Een van de beste House Garden-ideeën voor kleine ruimtes is verticaal tuinieren. Deze tuintechniek is eenvoudig te maken, met zowel zelfgemaakte als kant-en-klare producten. Door verticale ruimte aan uw tuin toe te voegen, heeft u de perfecte hoeveelheid ruimte om bloemen en groenten te kweken. Je kunt zelfs hanging baskets ophangen om je tuin een nog grotere uitstraling te geven! Als je weinig ruimte hebt, kan verticaal tuinieren je kleine gebied veel groter doen lijken dan het in werkelijkheid is.

Een ander House Garden-idee voor kleine gebieden is om grote struiken langs de zijkanten te planten. Ze kunnen helpen om een ​​mooi visueel effect te creëren, maar ook om extra zitruimte te bieden. Probeer voor meer hoogte planten te kweken die in uw regio voorkomen. Zo geef je inheemse planten een thuis dat er niet alleen mooi uitziet, maar ook goed is voor het milieu. U kunt ook trellises gebruiken voor ondersteuning.

Een kleine tuin kan een kleine oase zijn als je weet hoe je je planten moet rangschikken. Gebruik verschillende texturen en groen om het mooi op te vullen. Het is een geweldige plek om te entertainen en te ontspannen. Kies planten en bloemen die je een vredig gevoel geven. Als je van plan bent om te entertainen, kies dan planten die je plezier in de ruimte vergroten. Probeer indien mogelijk een paar planten in potten op te nemen die blad toevoegen en verplaatsbaar zijn.

Overweeg om klimplanten en agave te planten om het gebruik van verticale ruimte in een kleine tuin te maximaliseren. Deze planten helpen u niet alleen ruimte te besparen, maar ze zullen ook een privé-heiligdom creëren. Een houten scherm kan worden gebruikt om een ​​terras of buitenruimte af te schermen van de weg. Om het nog nuttiger te maken, plant u een of twee sierdruifjes in een aluminium kraag. Zo kun je genieten van je tuin zonder je zorgen te maken over de ruimte eronder.

Als je tuin weinig ruimte heeft, haal dan het meeste uit elke vierkante centimeter door kruiden en groenten in grote containers te planten. Hierdoor lijkt de ruimte ruimer dan hij in werkelijkheid is. Een grote plant zal je voorzien van de broodnodige vitamines en voedingsstoffen. Als je geen ruimte hebt voor een grote tuin, overweeg dan om een ​​tafel te upcyclen om een ​​siertuin te maken. Het bespaart u waardevolle vloerruimte en voorkomt dat uw rug zich over de groentetuin buigt. Gebruik haken aan de binnen- en buitenkant van de huistuinideeën voor kleine ruimtes