Hoe U Van uw Tuin Een Oase Kunt Maken
Tuinieren

Hoe U Van uw Tuin Een Oase Kunt Maken

U kunt een zithoek in de tuin opnemen door schaduwbomen te planten. Gebruik spiraalvormige randen om de ruimte groter te laten lijken en creëer verhoogde bedden voor extra zitplaatsen. Verhoogde bedden kunnen uw tuin gemakkelijker te onderhouden maken en extra zitplaatsen bieden. Hanglampen kunnen een kleine tuin ‘s nachts omtoveren tot een magische plek, vooral als ze zijn bevestigd aan een deksel van een inblikkende pot of LED-licht. Gebruik geurende bloemen om de ruimte in de schemering te vullen.

Een onderhoudend gebied is een schaduwrijke hoek van de tuin, omringd door zachte planten. U kunt een tuinhuisje in het midden van de ruimte maken of een privacyscherm plaatsen om indringers te voorkomen. Een kleine vijver kan een centraal punt zijn. Andere accenten zijn een rotszwembad, tuinmeubilair, vloerkleden en spiegels. De sfeer kan zowel gezellig als uitnodigend zijn, dus vergeet niet om een ​​leuke ruimte op te nemen.

Planten in containers kan binnenshuis kleur brengen. Je kunt bollen dwingen om binnenshuis te bloeien voor een prachtig vroege voorjaarsvertoning. Diep geurende hyacinten kunnen elke woonruimte transformeren. Narcissen verspreiden ook goede vibes en hebben een geweldige gele tint. Je kunt zelfs een heerlijke appeltaart maken met producten van eigen bodem. Dan kunt u uw gasten als toetje een zelfgekweekte appeltaart serveren. Als je geen tijd hebt om een ​​grote tuin te planten, probeer dan een paar bollen in containers te forceren.

U kunt interesse in uw tuin op ooghoogte creëren met hoge containers. Je kunt verschillende hoogtes en vormen gebruiken, en je kunt ze zelfs gebruiken om meerdere soorten planten te huisvesten. Afhankelijk van uw ruimte, moet u mogelijk meerdere ruimtes creëren om de planten in uw tuin te huisvesten. Je kunt ook een in een container gekweekte boom onderplanten, een geweldige manier om de ruimte die je hebt te maximaliseren. Leg je planten in lagen om visueel belang en geur toe te voegen.

Voor een landelijke uitstraling plant je een aantal geurende vaste planten in bakken. Je kunt bloemen kiezen die bestuivers aantrekken, zoals petunia’s. Je kunt ook kruiden zoals lobelia en jasmijn planten om bestuivers aan te trekken. Combineer deze planten met verroeste ijzeren plantenbakken voor een prachtig contrast. De geur van deze planten zal bedwelmend zijn! Dus maak van je tuin een oase, met enkele geweldige tuinideeën.

Naast het creëren van meer ruimte, kunt u gebruik maken van uw smalle zijtuin. Deze over het hoofd geziene ruimte wordt vaak gebruikt als overgang van de voortuin naar de achtertuin. Plant planten die niet te groot worden en er van beide kanten aantrekkelijk uitzien. U kunt een verscheidenheid aan planten gebruiken, waaronder rozen, clematis en hortensia. Naast rozen kun je ook bomen en struiken planten voor kleur.