Tuinideeën Voor Kleine Ruimtes
Tuinieren

Tuinideeën Voor Kleine Ruimtes

Door decoratieve smeedijzeren elementen aan uw tuin toe te voegen, kunt u kleine ruimtes op ooghoogte interesseren. Kies planten die het goed doen in hoge containers en gebruik verschillende maten en stijlen om te mixen en matchen. Planten in verhoogde bedden zijn gemakkelijk te onderhouden en zorgen voor extra zitgelegenheid. Het gebruik van hanglampen of LED-lampen is een geweldig idee voor kleine tuinen. U kunt in container gekweekte bomen ook onderplanten. Deze ideeën maken je tuin ‘s avonds magisch. In het donker kunt u genieten van geurige bloemen en bladeren.

Het planten van vetplanten is een goede manier om wat privacy toe te voegen aan een verder kaal gebied. Vetplanten slaan water op in hun bladeren. Een kleine, sappige tuin kan er romantisch uitzien rond een rustieke houten bank. Je kunt ook vetplanten gebruiken om een ​​moderne look te creëren en texturen te creëren met stenen of houten hekwerken. Het planten van grote, geanimeerde planten langs het pad kan drama toevoegen aan een klein gebied. Een gebogen agave, bijvoorbeeld, verankert de hele tuin en helpt gebreken te verbergen.

Stadstuinen worden wereldwijd steeds populairder. Behalve dat ze milieuvriendelijker zijn, promoten ze ook een gezonde levensstijl. Als je niet veel buitenruimte hebt, kun je een miniatuurtuin creëren op je balkon of dak. Zorg ervoor dat je potmaten, hoogtes en texturen mixt en matcht. Een bloeiende daktuin kan ook een vijver in een pot opnemen. Voor privacy en veiligheid moeten tuiniers nadenken over privacyhekken en deze ontwerpen met het oog op esthetische aantrekkingskracht.

Een heuveltuin vereist meer werk dan een vlakke tuin. Overweeg een doorzichtig hek of poort toe te voegen om intriges te creëren. Je kunt zelfs gras op het pad planten. Voor paden kun je verschillende materialen gebruiken, waaronder grind en steen. Steenpaden passen goed bij veel soorten planten, omdat ze een natuurlijke aanvulling vormen op de meeste planten. Bovendien creëren stenen paden patronen die zelfs een kleine tuin ruim laten lijken. Als je een kleine tuin hebt, kun je ook een heuveltuin met een bosrand lenen.

Voor kleinere ruimtes kunt u ook een terrascontainertuin of kruidentuin realiseren. Hangmanden zorgen ervoor dat je potplanten niet in de weg staan. Als je niet genoeg ruimte hebt voor een grote tuin, overweeg dan een verticale tuin. Deze zijn ideaal voor appartementen of gebouwen zonder grond. Ze kunnen kruiden en andere planten kweken met behulp van modulaire trellis en klimplanten. Het gebruik van containertuinieren is eenvoudig en bevredigend.

Overweeg het gebruik van gerecyclede materialen in uw tuin. Het recyclen van je keukenafval is een andere manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze kun je composteren om organische mest te maken. Het gebruik van gerecyclede materialen kan u helpen bij het bouwen van uw tuinbedden. Je kunt ook creatieve manieren vinden om gewone huishoudelijke voorwerpen in je tuin te hergebruiken, zoals een oud T-shirt voor een gieter of een vergiet voor het zaaien van zaden. Er zijn veel manieren om uw tuin aantrekkelijker te maken, dus wees niet bang om nieuwe dingen te proberen.