Huis & Tuin

5 boeket ideeën voor een gezellige herfst bruiloft

De herfst is de perfecte tijd om te trouwen. Het weer is fris, de bladeren veranderen van kleur en er hangt een lichte koelte in de lucht. Het is een geweldige tijd om geloften uit te wisselen, tijd door te brengen met familie en te genieten van een paar gezellige avonden bij het haardvuur. Thema’s voor een herfstbruiloft kunnen variëren van subtiel tot super voor de hand liggend, dus je hebt genoeg opties als het gaat om het plannen van je grote dag. Als je erover denkt om in de herfst te trouwen, zijn hier vijf makkelijk te realiseren boeketten om te laten bezorgen.

Een kleine krans van rode rozen

Niets zegt meer herfst dan een krans van rode rozen. Deze rozen worden vaak geassocieerd met romantiek, dus ze zijn een geweldige boeket keuze voor een herfst bruiloft. Als u een boeket van rode rozen op uw herfst bruiloft en uw ceremonie zal buiten zijn, zorg ervoor dat ze te beschermen tegen de kou en regen. U kunt het boeket in een doos of emmer plaatsen om het te beschermen tegen de elementen. Als uw ceremonie binnen zal zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken over de bescherming van uw boeket. Als je een op de herfst geïnspireerde bruiloft hebt en rode rozen in je boeket wilt verwerken, heb je een aantal opties over hoe je ze kunt gebruiken. Rode rozen zijn prachtig in combinatie met andere herfstbloemen, zoals zonnebloemen en dahlia’s. U kunt rode rozen ook gebruiken in een kransboeket. Een kransboeket is een boeket met een bloemenkrans als basis voor de bloemen. Kransboeketten zien er op zichzelf al prachtig uit en kunnen als hoofddeksel worden gedragen of in een boeket worden gestoken.

Een pot vol met oranje bloemen

Als je iets uniekers wilt voor je boeket, kun je overwegen om een pot met oranje bloemen te gebruiken. Je kunt bloemen kiezen die een mix van kleuren zijn of je kunt één kleur gebruiken. Een pot vol bloemen is perfect voor een herfsthuwelijk buiten, omdat het je boeket wat bescherming biedt tegen de elementen. Je kunt een decoratieve plantenbak of een terracotta pot gebruiken als basis voor je boeket. U kunt ook kiezen voor een decoratieve pot met een deksel om uw bloemen te beschermen tegen nat worden. Als uw boeket buiten komt te staan, kunt u overwegen een vooraf gemaakt decoratief stuk toe te voegen, zoals een stuk hout of een slinger. Zo blijft uw boeket beschermd tegen de elementen.

mix van bordeauxrode en oranje bloemen

Als je een boeket met bordeauxrode bloemen wilt, maar geen fan bent van rozen, kun je overwegen om een mix van bordeauxrode en oranje bloemen te gebruiken. Je kunt zo veel of zo weinig bloemen kiezen als je zelf wilt. Zorg er alleen voor dat het boeket groot genoeg is voor de persoon die het tijdens de ceremonie vasthoudt. Een paar oranje bloemen mengen met een boeket bordeauxrode bloemen geeft je boeket een herfst vibe terwijl het ook een pop van kleur geeft. Denk bij het kiezen van bloemen voor je boeket na over de kleuren die je erin wilt verwerken. Als je een op de herfst geïnspireerde bruiloft hebt, kun je een verscheidenheid aan herfstbloemen in je boeket verwerken, zoals oranje tulpen, zonnebloemen en dahlia’s. Je kunt ook een paar bijzondere bloemen kiezen om je boeket extra kleur te geven, zoals een enkele rode of oranje tulp of een paar stengels citrusvruchten.

Bruine en bronzen accenten

Als je een boeket met een herfstthema wilt, maar dat niet te opvallend wilt laten zijn, overweeg dan het gebruik van bruine en bronzen accenten. Als je een boeket gebruikt met bloemen erin, kun je wat bruine en bronzen accenten aan het boeket toevoegen. Je kunt lint, bindgaren of decoratieve banden aan je boeket toevoegen om het er wat herfstiger uit te laten zien. U kunt ook kleine stukjes decoratief hout of bladeren aan uw boeket toevoegen. Als u een boeket gebruikt dat niet van bloemen is gemaakt, kunt u wat kleine decoratieve stukjes aan de stengel toevoegen. Als uw boeket tijdens de ceremonie buiten in de elementen staat, kunt u de steel beschermen met lint of bindgaren waar u decoratieve stukjes aan toevoegt. Als uw boeket tijdens de ceremonie binnen staat, zijn decoratieve stukken een geweldige manier om een herfstthema toe te voegen.

Sumak om de herfstkleuren te benadrukken

Als je een op de herfst geïnspireerde bruiloft hebt en je wilt dat je boeket er echt uitspringt, overweeg dan om wat sumak aan het boeket toe te voegen. Sumak is een kleine, roodachtige struik die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Wanneer de plant in de herfst bloeit, zijn de bloemen helder en levendig rood. U kunt de bloemen van de sumakstruik gebruiken om uw boeket te maken. U kunt ook wat van de bladeren aan uw boeket toevoegen voor een extra vleugje kleur. U kunt de sumak in uw boeket gebruiken om het te beschermen tegen de elementen als u uw ceremonie buiten houdt. U kunt sumak ook gebruiken in boeketten voor binnen als accentstuk. Sumak staat prachtig in boeketten in combinatie met andere herfstbloemen en is een goed alternatief voor het gebruik van bloemen die in het laagseizoen moeilijker te vinden zijn.

Laatste woorden

Als u wilt dat uw boeket een subtiel herfstthema heeft, kunt u overwegen wat seizoensbladeren aan uw boeket toe te voegen. U kunt esdoornbladeren, dennennaalden of andere herfstbladeren gebruiken om uw boeket te maken. U kunt ook kleine takken gebruiken om een kleine krans te maken. Takken kunnen zowel in boeketten als in bloemstukken worden gebruikt. Het gebruik van seizoensgebonden gebladerte in boeketten en arrangementen is een mooie manier om een subtiel herfstthema aan uw bruiloft toe te voegen. Als je een boeket met bloemen wil laten bezorgen in Hoofddorp, voeg dan wat loof van het seizoen toe aan alle bloemen in het boeket om het thema samen te brengen. Als je een boeket zonder bloemen gebruikt, kun je wat kleine takken aan het boeket toevoegen om het wat extra herfstflair te geven.