Goedkope Tuin en Terrasideeën Voor Kleine Ruimtes
Tuin en Terras

Goedkope Tuin en Terrasideeën Voor Kleine Ruimtes

Als je bang bent geweest om te moeten betalen voor dure hardscaping, overweeg dan een paar goedkope ideeën voor tuin en terras. U kunt een hek met latten gebruiken in plaats van duur hout en grote betonnen straatstenen om een ​​eenvoudige basis te creëren voor een buitentafel en ander meubilair. U kunt zelfs goedkope hardscaping-elementen vinden op rommelmarkten of gebruikte huizen. Als u ze gebruikt, voegt u niet alleen hoogte toe aan uw ruimte, maar bepaalt u ook de verkeersstroom. Door items voor buiten toe te voegen, zoals banken en tafels, kunt u ook uw verkeersstroom definiëren.

Een houten structuur boven uw terras geeft uw kleine ruimte meer inhoud en creëert een kader om de verlichting op te hangen. Je kunt ook lampen ophangen met behulp van lichtsnoeren. Deze kleine, delicate lampen hebben royale draadlengtes waardoor ze ideaal zijn om over palen en balken te rijgen. Probeer gloeilampen met zachte witte tinten te kiezen, omdat ze een meer etherische gloed afgeven. Transparante of witte bedrading valt minder op dan zwarte.

Een ander goedkoop tuin- en terrasidee voor kleine ruimtes is het gebruik van potplanten. U kunt zelfs hangende plantenbakken gebruiken om lege balkons of balustrades te vullen. Plantenbakken zijn niet alleen mooi, maar ze zijn ook een geweldige manier om lelijke lijnen te verbergen en het groeipotentieel van uw ruimte te vergroten. Naast potplanten kun je ook hangende bakken op de grond zetten. Het ophangen van een boom langs een muur doorbreekt ook de lay-out en biedt een subtiel scherm voor privacy. Veel kleine buitenruimtes hebben ook zitplaatsen, waardoor ze ideaal zijn om gasten te ontvangen.

Als je een groot terras hebt, kun je plantenbakken en een bank in de buurt gebruiken om aan doe-het-zelfprojecten te werken. Als de ruimte op uw terras beperkt is, overweeg dan een kleine houten tafel en stoelen, die in muren kunnen worden gemonteerd en wat zitplaatsen bieden. Tropische planten zijn ongelooflijk onderhoudsarm en vergen weinig onderhoud. Voeg een vuurplaats toe om de look af te maken. Als je het geluk hebt een terras te hebben, overweeg dan om een ​​vuurplaats toe te voegen om het een gezelligere sfeer te geven.

Een ander goedkoop tuin- en terrasidee voor kleine ruimtes is het gebruik van grote terrastegels. In tegenstelling tot keramische tegels zijn ze goedkoper en duurzamer. U kunt ook tegels op de vloer gebruiken, wat meer textuur aan het gebied toevoegt. Met een tegelmuurschildering over de patio zal ook een ruime indruk worden gewekt. Bij correct gebruik laten kenmerkende muren zelfs kleine patioruimtes groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Hetzelfde geldt voor de muren van kleine tuinkamers.

Je kunt zelfs buitenkleden gebruiken. Dit is een geweldig goedkoop tuin- en terrasidee, omdat ze het harde terras onder de voeten zachter maken. Ze helpen ook om tuinmeubilair te verankeren en de ruimte te definiëren. U kunt ook spiegels aan uw terras toevoegen voor extra licht en schoonheid. Lange rechthoekige spiegels zijn bijzonder effectief, omdat ze de uitstraling van een grotere ruimte geven. Vergeet echter niet om een ​​of twee planten toe te voegen.