Barbecue

Weber Grill Geheimen: Zo haalt u het beste uit uw favoriete barbecue

Zelfs als u al jaren uw favoriete gerechten grilt, is er waarschijnlijk nog meer dat u kunt leren. Ervaren grutters kennen trucs en technieken die het beste halen uit hun apparatuur, brandstof en tijd, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. Als je een houtskool- of Weber gas BBQ hebt, is het leren om daar effectief mee te koken een vaardigheid op zich. Elk type grill heeft zijn eigenaardigheden die je onder de knie moet krijgen voordat je jezelf een goede griller kunt noemen. Maar of je nu de voorkeur geeft aan het een of het ander, er zijn enkele universele principes die gelden voor alle grills en alle soorten voedsel. Neem dus een kijkje in onze virtuele grillkast om te zien hoe wij het beste resultaat krijgen van elke maaltijd die we op de grill bereiden door enkele eenvoudige Grill Master geheimen onder de knie te krijgen…

Plan je maaltijden en ken je uitrusting

Als u voor een grote groep mensen kookt op een Weber houtskool BBQ, wilt u niet zonder eten komen te zitten. Met behulp van een grillschema kunt u ervoor zorgen dat iedereen de hele dag genoeg te eten heeft, zonder voedsel te verspillen of te veel te koken. Met een grillgrafiek kunt u het grillen organiseren per maaltijd, per hoeveelheid voedsel en per bereidingstijd. Zo weet u precies hoeveel u moet grillen en kunt u ervoor zorgen dat u tijdens het grillen niet zonder eten komt te zitten. Als u kunt, oefen dan voor de grote dag het grillen met uw apparatuur. Op die manier weet u of u aanpassingen moet maken aan de manier waarop u gewoonlijk grilt.

Zet de grill niet te vol

Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is rond elk stuk vlees en groente op de grill. Dit helpt bij een goede garing en voorkomt aanbranden. Als u verschillende soorten voedsel op uw grill bereidt, zorg er dan voor dat u de bereidingstijden spreidt, zodat iedereen op hetzelfde moment klaar is om te eten. Als u een snelle start wilt maken met grillen, kunt u vlees of groenten die er langer over doen om gaar te worden het eerst op de grill leggen. Plaats vervolgens de soorten voedsel die snel grillen tegen het einde van de griltijd.

Gebruik de juiste temperatuur voor het voedsel dat u grilt

Elk vlees heeft zijn eigen ideale grilltemperatuur. U vindt deze nummers op de verpakking of online. Door de juiste temperatuur voor elk gerecht te gebruiken, wordt het gelijkmatig gaar en behoudt het zoveel mogelijk voedingsstoffen. Als u voedsel op hoge temperaturen grilt, zal de buitenkant sneller gaar zijn dan de binnenkant. Dit kan leiden tot droog, overgaar voedsel als u het vlees niet vaak genoeg bedruipt of keert. Lagere temperaturen zorgen voor een gelijkmatigere garing en u kunt uw eten beter in de gaten houden.

Denk aan opvlammingen en pas uw strategie aan

Bijna elke griller is wel eens verrast door een onverwachte steekvlam. Ze zijn niet leuk, maar horen bij het grillen. Weet wat een flare-up veroorzaakt en hoe je het tot een minimum kunt beperken. Vet, marinades, sauzen en kruiden kunnen leiden tot flare-ups. Om dit te voorkomen, moet u uw grilloppervlak schoon houden en azijn of water in de buurt houden om eventuele flare-ups te blussen. U kunt ook gemalen koffie, zout of suiker gebruiken om het vuur te doven.

Weet wanneer u uw grillgereedschap moet vervangen

Grillgereedschap zoals spatels, tangen, lepels, vorken en spiesen worden veel gebruikt tijdens het grillseizoen. Het is belangrijk om ze schoon en in goede staat te houden. Schrob uw grillgereedschap tussendoor schoon en vervang het als het kromgetrokken is, los zit of inkepingen of andere beschadigingen heeft. Grillgereedschap met houten handvaten moet aan het eind van elk grillseizoen worden vervangen om rotting of bacteriegroei te voorkomen.

Vergeet de vleesmarinade niet

Vlees marineren voor het grillen heeft veel voordelen: Het voegt veel smaak toe zonder veel moeite, het voorkomt uitdrogen van het vlees, het maakt het vlees malser en het maakt het eiwit voedzamer. Een marinade is een eenvoudig mengsel van olie, zuur, specerijen en kruiden dat wordt gebruikt om vlees mals te maken en een heerlijke smaak te geven. De beste marinades gebruiken een combinatie van citrusvruchten of azijnen, oliën, specerijen en andere smaakmakers zoals kruiden, knoflook en zoetstoffen.

Samenvatting

U zult veel meer uit uw grillervaring halen als u uw maaltijden plant en grilt met de sterke en zwakke punten van uw apparatuur in gedachten. Een beetje planning houdt u weg van het gevaar van overkoken en zonder eten komen te zitten. Het gebruik van de juiste temperatuur en het vermijden van flare-ups zal helpen om uw voedsel grondig te koken en vochtig te houden. Als u uw gereedschap en grill schoon houdt, vermindert u het risico van bacteriegroei en verlengt u de levensduur. Tot slot, vergeet de vleesmarinade niet. Dat is een geheim dat van een gewone maaltijd een buitengewone maaltijd kan maken.