Hoe Versier je je Tuin en Terras
Barbecue

De ultieme gids voor het beheersen van de kunst van het barbecueën met uw Weber Rookoven

Het barbecueseizoen is aangebroken, en wat is een betere manier om de zomer te vieren dan de Weber Smoker aan te steken en te gaan grillen? Met de juiste technieken en de juiste ingrediënten kunt u de kunst van het barbecueën onder de knie krijgen en heerlijk eten maken! Deze ultieme gids geeft u alle tips en trucs die u nodig heeft om een barbecue liefhebber te worden, van het selecteren van het juiste type Weber Smoker tot het begrijpen van de basisprincipes van roken en grillen. Je leert ook over de verschillende soorten hout en de beste rubs en marinades voor de perfecte smaak. Dus pak je schort en tang, en maak je klaar om een barbecue meester te worden.

Wat is een Weber rookoven?

Een Weber rookoven is een apparaat dat gecontroleerde hitte van lage temperatuur gebruikt om voedsel, zoals vlees, vis en groenten, dat niet met grote hitte, zoals braden of koken, wordt bereid, langzaam te garen. Het roken van voedsel helpt de smaak te behouden en toe te voegen, en maakt ook minder mals vlees malser door het collageen af te breken. Weber Smokers, ook wel Kamado grills genoemd, zijn een type binnengrill die gebruik maakt van een keramische schaal om de warmte op te vangen en te regelen. Ze zijn een geweldig alternatief voor roken in de buitenlucht of het gebruik van een Weber barbecue, wat in bepaalde weersomstandigheden moeilijk kan zijn. Omdat ze gesloten zijn, zijn Kamado grills ook geweldig voor het roken van voedsel dat ventilatie nodig heeft. Ze kunnen ook worden gebruikt om voedsel te grillen.

Soorten Weber Rookovens

De meest voorkomende types Weber rookovens zijn de 18-inch, 22-inch en de 36-inch. De 18-inch Weber is de kleinste van de drie, perfect voor kleine gezinnen en flatbewoners. Hij kan ongeveer vier steaks of een standaard kip grillen, en kan worden gebruikt voor roken en koken op lage temperatuur. Het 22-inch model is geweldig voor een klein gezin. Deze rookoven kan ongeveer zes steaks of een paar kippen grillen, en is ook geschikt voor roken en koken op lage temperatuur. Het 36-inch model is de jumbo van het stel – het kan een hele kip grillen en een grote maaltijd voor een gezin van zes. Dit is de perfecte rookoven voor grote bijeenkomsten, want hij kan ook worden gebruikt om te roken en op lage temperatuur te koken.

Grillen met een Weber Rookoven

Grillen met een Weber lijkt erg op grillen op een standaard grill. U kunt hetzelfde barbecuegereedschap en -gerei gebruiken en hetzelfde voedsel grillen, alleen met minder hitte en langere kooktijden. De beste warmtegraad om mee te grillen is rond 350°F, wat u genoeg warmte geeft om goede grillstrepen te maken zonder uw voedsel te verbranden. Als u met houtskool wilt grillen, steekt u de houtskool aan de ene kant van de grill aan en legt u het vlees aan de andere kant. Als u een gasgrill gebruikt, plaatst u het vlees direct boven de vlam. Als het vlees bijna klaar is, sluit u het deksel om het te laten stomen.

Roken met een Weber rookoven

Met een Weber rookoven kunt u vrijwel alle soorten voedsel roken, van garnalen tot runderribbetjes. Bij het roken van voedsel wilt u een lage temperatuur en een rokerige omgeving creëren om smaak en malsheid aan uw voedsel toe te voegen. Voor het roken van vlees is de beste temperatuur tussen 180°F en 200°F. Om een lage temperatuur te bereiken voegt u een paar stukken hout toe aan de houtskool. Zorg ervoor dat u het hout aan de kant van de houtskool legt zonder vlees erboven, want dan komt de rook op het vlees terecht. U kunt ook een paar houtsnippers toevoegen aan de waterpan. Als het hout brandt, ontstaat er rook die zich naar het midden van de grill verplaatst, waar het zich vermengt met de hitte en uw eten een rokerige smaak geeft. De waterpan vormt een barrière tussen het vuur en het voedsel, voorkomt aanbranden en voegt vocht toe aan de kookomgeving.

Houtkeuze voor het roken

Er zijn veel verschillende soorten hout die voor het roken kunnen worden gebruikt. Het hout dat u kiest heeft een grote invloed op de smaak van uw eten. Het beste hout om te roken is hardhout, omdat het langzaam brandt en een milde, rokerige smaak afgeeft die je eten niet overheerst. Vermijd het gebruik van zacht hout, zoals dennenhout, omdat dat te snel brandt en een zeer sterke smaak afgeeft. Gebruikelijke hardhoutsoorten om te roken zijn esdoorn, hickory, appel, eik en mesquite. U kunt ook een mengsel van twee of drie soorten hardhout in uw rookoven gebruiken. Aanbevolen wordt om ongeveer twee pond hout per uur te gebruiken voor het roken van voedsel.

Beheer van temperatuur en tijd

De beste manier om temperatuur en tijd te beheren bij het roken van vlees is het volgen van een recept. U kunt echter ook de tijd en temperatuur van uw vlees schatten als u geen recept heeft. Bijvoorbeeld, een standaard steak duurt ongeveer 10 minuten per kant bij ongeveer 400°F. Een kip heeft ongeveer een uur nodig bij ongeveer 350°F. De beste manier om de gaarheid van uw vlees te controleren is met een vleesthermometer, in plaats van met de tijd. Vlees blijft garen, zelfs nadat het uit de rookoven is gehaald, dus het is veiliger om het eruit te halen als het een beetje te gaar is dan wanneer het te gaar is. Bijvoorbeeld, een standaard steak moet een kerntemperatuur van 145°F bereiken. Als u hem eruit haalt bij 140°F, zal hij verder garen en in ongeveer 10 minuten de juiste kerntemperatuur bereiken.

Marinades en rubs

Een marinade is een mengsel van olie, zuur en smaakstoffen dat wordt gebruikt om smaak te geven aan vlees en vis. Zuren, zoals azijn en citrussap, helpen de vezels van het vlees af te breken en maken het malser en sappiger. Kruiden en specerijen zijn ook geweldige toevoegingen aan marinades. Probeer je eigen marinade te maken door citrussap, olie, kruiden en specerijen te mengen. U kunt ook in de winkel gekochte marinades gebruiken, zoals teriyaki, balsamico of soja. Een rub is een mengsel van specerijen, kruiden en smaakstoffen dat wordt aangebracht op vlees, vis en groenten. Rubs worden vaak gebruikt in plaats van marinades omdat je in de rub minder smaak kunt gebruiken. Probeer kruiden als cayennepeper, paprika en komijn toe te voegen om je eigen rub te maken.

De juiste brandstof kiezen

De beste brandstof voor uw rookoven is hardhoutskool, dat schoon brandt, minder as produceert en een zeer milde smaak geeft. Houtskoolbriketten zijn het meest gebruikte type houtskool voor grillen en barbecueën. Ze zijn gemaakt van houtskoolstof of zaagsel van natuurlijk hardhout vermengd met additieven, zoals zetmeel en natrium, zodat de briketten niet te snel verbranden. Houtsnippers zijn ideaal voor langdurige, aanhoudende hitte en kunnen worden gebruikt om verschillende smaken aan voedsel toe te voegen. Houtsnippers kunnen het best worden gebruikt voor kortstondig koken, zoals roken of bij gebruik van een rookoven.

Tips en trucs voor de perfecte barbecue

Bij het barbecueën zijn er een paar dingen waar je altijd rekening mee moet houden: – Voorbereiding – Je barbecue is slechts zo goed als de voorbereiding ervan. Zorg ervoor dat je je barbecue elke keer dat je hem gebruikt schoonmaakt en in de olie zet. – Kruiden – Voor je begint te grillen, kruid je je vlees om het meer smaak te geven. – Temperatuur – Voedsel moet op de juiste temperatuur worden bereid om veilig te kunnen eten. Gebruik een barbecuethermometer om de interne temperatuur van je eten te controleren. – Timing – Voedsel moet een bepaalde tijd op de grill liggen om goed doorbakken te zijn. Barbecueën duurt lang, dus je moet vooruit plannen. – Vocht – Voedsel moet vochtig blijven tijdens het koken. Voeg water toe aan je barbecue om het vochtig te houden. – Netheid – Houd uw barbecue schoon door een grillborstel met lange steel te gebruiken en het barbecuerooster te vervangen wanneer dat nodig is. – Veiligheid – Houd kinderen en dieren uit de buurt van de barbecue en zorg ervoor dat u de barbecue onder controle houdt.

Problemen oplossen met de Weber rookoven

Als uw Weber rookoven niet goed werkt, zijn er een paar dingen die u kunt controleren om het probleem op te lossen. Zorg ervoor dat je je brandstofbron hebt gevuld met de juiste hoeveelheid briketten of hout. Controleer of het voedsel niet aanbrandt. Maak je barbecue schoon om ervoor te zorgen dat deze niet verstopt is. Als je barbecue nog steeds niet goed werkt, moet je misschien bepaalde onderdelen vervangen. Wist u dat de unieke vorm van een Weber Smoker ontworpen is om warmte op te vangen en te laten circuleren voor een gelijkmatige bereiding en om een natuurlijke rooksmaak te creëren? Het is perfect voor een verscheidenheid aan voedsel, zoals kip, ribben en groenten.